Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wan Nor Baizura Mengamuk Anaknya Dituduh Mencuri


DUNGUN: Siapa sangka seorang ibu yang dikenali sebagai kak long atau nama sebenarnya Wan Nor Baizura yang viral sejak semalam mula dikecam netizen gara-gara video siaran langsungnya menerusi Facebook. 

Dalam video tersebut Wan Nor Baizura dilihat sedang memberontak memarahi pekerja kedai serbaneka yang dikatakan telah menuduh anaknya mencuri.

Walau bagaimanapun dia tidak berpuas hati terhadap tuduhan berkenaan dan menafikan sekeras-kerasnya bahawa anaknya tidak mencuri barangan di dalam kedai tersebut. 

Wan Nor Baizura tidak dapat mengawal emosinya kerana tuduhan itu dan beliau hanya ingin menegakkan kebenaran sahaja.

Dalam video berkenaan jelas kelihatan yang dia terlalu marah dan anaknya turut sama beremosi. Namun, tiada siapa yang merasakan hatinya ketika itu. Mungkin tiada siapa yang dapat mengerti hakikat sebenarnya pada waktu itu.

Mungkin juga kerana amarah, dia menjadi begitu beremosi, maka tiada siapa yang dapat memahami lantas kita pun dengan mudahnya melontarkan kata-kata negatif berbaur cacian dan makian serta kebencian. 

Wan Nor Baizura dikatakan tidak dapat menahan sabar saat itu dan dia mengakui telah melakukan kesilapan kerana bertindak melulu dengan memarahi pekerja tersebut.

Cuma ia dari kelemahan dirinya. Setiap manusia pernah melakukan kesilapan dan kesalahan. Dia menjadikan itu sebagai pengajaran dan iktibar. 

Kita boleh menegur cuma tegurlah dengan cara yang boleh membina dan berkatalah yang baik-baik. Insya-Allah ada jalan-Nya.

Hari ini dia telah pun tampil dan memohon maaf kepada pihak yang berkenaan dan perkara ini telah pun diselesaikan, jadi siapa kita untuk menghukumnya?- Khairi -

Catat Ulasan for "Wan Nor Baizura Mengamuk Anaknya Dituduh Mencuri"

IKLAN
IKLAN